Matematik

Eksponentielle funktioner

24. april 2015 af Sivskov (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Når man har regnet forskriften ud til en eksponentiel funktion, hvordan regner man så den procentvise væksterate ud?

Min forskrift er: 0,019*15,87x

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af mathon

Eksponentiel funktion:
                                      f(x)=b\cdot a^x=b\cdot (1+\mathbf {\color{Red} r})^x

.........

Har du ikke en kommafejl i 15,87 ?


Svar #2
24. april 2015 af Sivskov (Slettet)

#1

Eksponentiel funktion:
                                      f(x)=b\cdot a^x=b\cdot (1+\mathbf {\color{Red} r})^x

Jamen hvordan finder jeg r?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2015 af mathon

                    y_2=b\cdot (1+r)^{x_2}
                    y_1=b\cdot (1+r)^{x_1}                   division giver

                    \frac{y_2}{y_1}=(1+r)^{x_2-x_1}

                    1+r=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                    r=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}-1


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.