Matematik

hjælppp :)

24. april 2015 af Signekas - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg sidder med denne opg. Jeg har lavet opg a. hvor afstanden AC = 4,47216 og vinklen B giver 48,1897

opg. b kan jeg ikke finde ud af, jeg ved jeg skal kigge på trekanten BCD, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af PeterValberg

Sætter lige dit billede ind her, så er det nemmere at hjælpe.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2015 af PeterValberg

a) B = cos-1(|BC|/|AB|)
    længden af AC bestemmes nemmest med Pythagoras' læresætning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2015 af mathon

b)
       Beregn først \angle BAC og dernæst \angle BAD.

       Nu kan \left |BD \right | beregnes.

                     \angle ABD =\cos^{-1}\left (\frac{\left | BA \right |^2+\left | BD \right|^2 -\left |AD \right |^2}{2\cdot \left | BA \right |\cdot \left | BD \right| } \right )


Skriv et svar til: hjælppp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.