Matematik

Funktion f er givet ved....

24. april 2015 af BeintaM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave? Kan ikke finde ud af det, tak på forhånd. :)

En funktion f er givet ved 
f(x)= x^3+1-5x^2-18x-10
Bestem f'(x)

Bestem monotoniforhold og lokale ekstrema for f

Bestem en ligning for tangenten til grafen for i f punktet P(-2, f(-2))

Undersøg, om grafen for f har  en tangent med hældningskofficent -19

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af mathon

Hvor er du nået til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2015 af mathon

Er der en tastefejl her
                                        f(x) = x^3 +1 -5x^2 - 18x -10 ?

       


Svar #3
24. april 2015 af BeintaM (Slettet)

undskyld, det skal være +1.5x^2-18x-10. 
Har kun bestemmet f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så løs ligningen   f '(x) = 0   og bestem fortegnsvariationen for f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af mathon

                         f{\, }'(x)=3x^2+3x-18=3(x+3)(x-2)

  Løs ligningen
                         f{\, }'(x)=0


Skriv et svar til: Funktion f er givet ved....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.