Matematik

Integration

24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Er der nogle, der kan hjælpe mig med denne opgave?

Hvordan beregner jeg integralet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af PeterValberg

Se video nr. 6 og 7 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg kigger lige på det :)
Er den her opgave rigtigt nok løst? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2015 af Toonwire

#0

\int_{-1}^2{(5t^4+3) dt}

Udregn det bestemte integrale ved at integrere hvert af ledende og udregn mht. grænserne:

\\ \Rightarrow ~~~\begin{bmatrix} \frac{1}{5}\cdot 5t^5+3t \end{bmatrix}_{-1}^2~~ = ~~ \begin{bmatrix} t^5+3t \end{bmatrix}_{-1}^2~~=2^5+3\cdot 2-((-1)^5+3\cdot (-1)) \\ = ~~~~~38-(-4) \\ \\ =~~~~ ~42


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2015 af Toonwire

#2

Det er rigtigt.

Lille detalje:
Der skal dog stå "a 1.084"    , hvor der står "a 0 1.084"
Gætter på at du har misset Shift-tasten :)


Svar #5
24. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hov, det så jeg ikke lige :D Tak!

#3, er det rigtigt, hvis jeg skriver at arealet mellem grænserne -1 og 2 er lig med 42?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2015 af Toonwire

#4

Arealet af punktmængden afgrænset af grafen for f(t)=5t^4+3  og linjerne x=-1~~\&~~x=2    er lig 42.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2015 af Toonwire


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.