Fysik

Hjælp til kort opgave

24. april 2015 af dampe1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kære Studieportalen.

Jeg har fået følgende opgave til udregning:

a) Hvor meget energi vil det kræve at opvarme en liter vand fra 18? til 98??

1*4.18*(98-18) ? 334.4KJ

b) Antag at man bruger en elkedel til opvarmningen. Det kræver 400 J at opvarme elkedlen en grad. Dvs. mmelkedel*celkedel=400 J. Hvor meget energi skal der til for at opvarme elkedlen fra 18? til 98??

Hvordan gør jeg det?

c) Elkedlen har en effekt på 2150W.  Denne samme elkedel bruges nu til at opvarme 1 liter 18 grader varmt vand. Efter et minut afbrydes opvarmningen. Hvor varmt er vandet nu?

Hvordan gør jeg dette?

Mvh
N


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2015 af Heptan

b)

Du har fået varmekapaciteten C at vide for elkedlen, og den er 400 J/K. Gang denne værdi med 80 K og du får hvor meget energi det kræver.

c)

Beregn ΔT således:

\Delta T=\frac{2150\ \textup{W}\cdot 60 \ \textup{s}}{400\ \frac{\textup{J}}{\textup{K}}} = ...

Den burde være positiv. Læg ΔT til temperaturen som var 18 ºC


Svar #2
24. april 2015 af dampe1 (Slettet)

Så:

b) 400 J/K*80K= 32.000J? Altså 32 kj? Eller er det helt forkert?

C)

[\Delta T=\frac{2150\ \textup{W}\cdot 60 \ \textup{s}}{400\ \frac{\textup{J}}{\textup{K}}} = ...] 322,5+18=340,50 KJ?

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2015 af Heptan

Ups, jeg glemte at regne elkedlen med. Rettelse:

c)

\Delta T=\frac{2150\ \textup{W}\cdot 60 \ \textup{s}}{400\ \frac{\textup{J}}{\textup{K}}+4,1855\ \frac{\textup{J}}{\textup{g} \cdot \textup{K}}\cdot 1000\ \textup{g}} = 28,1\ \textup{K}

Dvs. 28,1 ºC + 18  ºC = 46,1 ºC


Svar #4
24. april 2015 af dampe1 (Slettet)

Men b var korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2015 af Heptan

Ja. Men pas på med store og små bogstaver ... det hedder kJ, ikke KJ eller Kj


Skriv et svar til: Hjælp til kort opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.