Matematik

HJÆLP TIL AFLEVERING

25. april 2015 af HjælpRose (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

Jeg har en aflevering for, men jeg forstår simpelthen ikke opgave 6.5

Opgaven lyder således: Forklar, hvordan du kan beregne antallet af magneter i figur nr. n + 1, hvis du ved, hvor mange magneter der er i figur nr. n. 

Hvis I har brug for at se hele opgaven, kan den findes her http://gu10g201213.skoleblogs.dk/files/2014/09/Matematik-FS10-Folkeskoler-dec-2013.pdf

Jeg håber at nogle kan hjælpe mig, for jeg forstår simpelthen ikke opgaven. :)


Svar #1
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Jeg kunne også rigtig godt tænke mig hjælp i 4.4 og 4.5 men 6.5 er nok vigtigst :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Ikke alle har adgang til det dokument. Der må være en beskrivelse af antallet af magneter.


Svar #3
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Det link skulle gerne virke for alle... Det er svært at forklare, så prøv at se om det virker. :)


Svar #4
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Hvis du stadig ikke kan få linket til at virke, så kan det være du kan benytte dig af billedet. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som nævnt er det ikke alle, der kan åbne dokumentet.

Man har

        Nn = n·(n+1)/2

og dermed

        Nn+1 = (n+1)·(n+2)/2 = n·(n+1)/2 + (n+1) = Nn + (n+1)


Svar #6
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Mange tak skal du have :)

Har du tid til at hjælpe med opgave 3.4 og 4.5? Det ville være en kæmpe hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du bliver nødt til at formulere dem først.


Svar #8
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Det er kun opgave 3.4 

Undersøg, hvor mange meter længden af kasteområdet kan blive, når både tilløbsområdet og kasteområdet skal være inden for det område, der er farvet hvidt på luftfotografiet. 

(Billede af opgaven er vedhæftet)


Svar #9
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Her er billedet af 3.4


Svar #10
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Derudover har jeg en smule problemer med opgave 4.4

"Undersøg, hvor lang tid der cirka går, før barium­137 er omdannet til et grundstof, der ikke er radioaktivt" lyder opgaven på. (Billede er vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Løs ligningen    f(x) = 3 , dvs

        586 · 0,99557x = 3


Svar #12
25. april 2015 af HjælpRose (Slettet)

Vil det sige at der går 3 min før at barium-137 ikke længere er radioaktivt eller hvad?


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AFLEVERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.