Matematik

rente, procentvise

25. april 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Karls kæreste indsætter 4000 kroner i en bank. efter 5 år er beløbet vokset til 4705 kroner. 

- hvad er den årlige procentvise rente for denne bank? 

en der kan hjælpe med en formel???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af PeterValberg

Brug kapitalfremskrivningsformlen

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

hvor r = p/100 (p er i %)

du skal bestemme p

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. april 2015 af Carstenhanse (Slettet)

men jeg kender jo ikke renten, så hvad skal jeg indsætte på r's plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af Stats

Kn = K0(1 + r)n

Man vil i din opgave, gerne have isoleret r. Dette gøres ved:

Kn / K0 = (1 + r)n

n√(Kn / K0) = 1 + r

n√(Kn / K0) - 1 = r

Indsæt nu de kendte værdier

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
25. april 2015 af Carstenhanse (Slettet)

men som jeg ville indsætte mine værdier ville jeg sige at 

n = 5 (5år)

Kn = 4000 * 5

k0 = 4000 (kroner), som er startindskuddet 

men hvis jeg indsætter det = 

k(kvadratrod) (4000*5:4000) - 1 = 10

og 10 vil så være den årlige rente, og det passer ikke. Kan du se hvor jeg gør fejl henne?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af Stats

Karls kæreste indsætter 4000 kroner i en bank. efter 5 år er beløbet vokset til 4705 kroner. 

- hvad er den årlige procentvise rente for denne bank? 

en der kan hjælpe med en formel???? 

n√(Kn / K0) - 1 = r

Indsæt nu de kendte værdier

r = 5√(4705/4000) - 1 = 0,033 = 3,3%

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
26. april 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Tusind tak for hjælpen og din tid! 


Skriv et svar til: rente, procentvise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.