Matematik

Matematikopgave

25. april 2015 af MBLorenzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en matematikaflevering for og jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre ved denne opgave:

Inflationen i et U-land var i tre på hinanden følgende år 95% p.a., 90% p.a. og 5% p.a. Vis, at det svarer til, at den hvert af årene var 57,3%

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2015 af Stats

            renten r i decimal
1.                 0,95
2.                 0,90
3.                 0,05

Den gennemsnitlige rente er:
r = n√[(1 + r1)·(1 + r2)·(1 + r3)] - 1 = 3√[(1 + 0,95)·(1 + 0,90)·(1 + 0,05)] -1 =
3√(3,89025) - 1 = 1,572748 - 1 = 0,572748 = 57,3%

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.