Matematik

max eller min?

25. april 2015 af Dian123 - Niveau: B-niveau

jeg har vedhæftet billede af en graf hvor jeg skal finde max og min

Jeg har forsøgt mig frem ved at løse f'(x) = 0 og fået de punkter som i ser på grafen. Men mit problem er nu ... hvad er max og hvad er min?

Og hvad er dm(f) til grafen?

Vedhæftet fil: graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af Stats

Den har kun et minimumspunkt i x = -1,5 hvis man kigger på grafen...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. april 2015 af Dian123

hm...når jeg beregner f'(x)=0 viser mit regneprogram 2 resultater nemlig også x=0. Jeg kan ikke udelukke om x=0 er et min/max før jeg har tegnet grafen, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af Stats

???

f'(x) = 0

Sådan finder du vandrette tangenter

Derefter undersøger du en passende værdi for venstre side af f'(x) og dernæst højre side.

Hvis den går fra + til - er der tale om en globalt, eller lokalt minimum, og hvis den går fra - til + er der tale om et globalt eller lokalt minimum...

Du kan også undersøge din definitionsmængen...
Ex: f(x) = √x, har definitionsmængden x = [0,∞[ men funktionen har ikke nogen vandrette tangenter... Dog så har den et globalt minimum i x = 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2015 af Stats

Har du en funktion som vi må se?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: max eller min?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.