Matematik

Fmærke

25. april 2015 af JustMyName (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=ax3+5x2+2x+1, hvor a er en konstant. Bestem a, så f'(1)=-3.

Er på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(1) = -3

For at finde den afledede skal du bruge at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2015 af Heptan

Differentieres f(x) fås

f'(x)=3ax^2+10x+2

Indsættes f'(1) = -3 fås en ligning som kan løses:

-3=3a\cdot 1^2+10\cdot 1+2


Skriv et svar til: Fmærke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.