Kemi

syrebase-kemi

25. april 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Er der en derude som kan hjælpe mig med at komme igang med denne opgave i kemi.. 

Jeg har vedhæftet opgaven som en pdf 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: syrebase-kemi.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af Heptan

a) Benyt formlen for densitet,

\rho = \frac{m}{V}

og isolér massen m

b) Nu kender du massen. Benyt

n=\frac{m}{M}

c) Nu kender du stofmængden. Benyt

c=\frac{n}{V}

d) Udnyt at

[NH_2^-]=[NH_4^+]

og løs fx ligningen

[NH_2^-]^2 =10^{-30}\ \textup{M}^2

e) Da du kender koncentrationen af NH4+ fra opg d), kan du nu beregne stofmængden, og dermed antallet af ammoniumioner i 5,0 mL flydende ammoniak:

n= cV\cdot \frac{6,0221\cdot 10^{23}}{\textup{mol}}


Svar #2
25. april 2015 af jens12234 (Slettet)

Mange tak! i a) skal jeg lave g/ml om til kg/l ik? skal vel have det om til L hvert fald, da volumen er 0,005 L?

Kan du også forklare hvad man skal i c) og d)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af Heptan

a)

m= \rho V = 0,73 \ \frac{\textup{g}}{\textup{mL}}\cdot 5,0\ \textup{mL}=3,65\ \textup{g}


Svar #4
27. april 2015 af jens12234 (Slettet)

Er der en som kan forklare mig e) lidt bedre? skal jeg sige n=c*V*6,0221*10^23


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Heptan

Nej, du skal sige

n=c*V*6,0221*10^23/mol

Det er bare for at omregne fra antal mol til antal molekyler. Du kan beregne c*V først, og så gange med 6,0221*10^23 og fjerne enheden.


Skriv et svar til: syrebase-kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.