Matematik

Vektorer

25. april 2015 af Michael23 - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at vise at to af trekantens vinkler er lige store. Jeg har så fået oplyst at:

A := [-1 8]

B := [7 2]

C := [7 -8]

Opgaven for mig virker utrolig let men jeg kommer hele i tvivl om hvilken skridt jeg først skal tage. Jeg mener at man først skal finde AB, BC og CA med afstandsformlen også derefter bruge cos til at beregne vinklerne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2015 af peter lind

Det er en måde at gøre det på. Hvis to sider er lige store vil vinklerne overfor også være lige store, så det sidste kan du springe over


Svar #2
25. april 2015 af Michael23

Så det vil sige at jeg bare skal bruge afstandsformlen for de tre, AB, BC og CA også hvis jeg finder at to af siderne er lige lange må det betyde at vinklerne også må være det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af peter lind

ja


Svar #4
25. april 2015 af Michael23

Hvis jeg finder længden af hver koordinat så får jeg følgende:

lBl = \sqrt{7^2+2^2}=\sqrt{49+4}=\sqrt{}53

lAl = \sqrt{(-1)^2+8^2}=\sqrt{1+64}=\sqrt{65}

lCl = \sqrt{7^2+(-8)^2}=\sqrt{49+64}=\sqrt{113}

Her er ingen af siderne lige store? Eller skal jeg indsætte dem sammen og derefter gøre dette? Altså, AB i en formel osv?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2015 af peter lind

Du skal finde afstanden mellem punkterne ikke afstanden fra begyndelsespunktet til punkterne. Længden af AB kan findes som kvrod( (7-(-1) )2+(2-8)2 )


Svar #6
25. april 2015 af Michael23

Tak, har forstået det nu :)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.