Matematik

Ligning

25. april 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

v= g*t +v0

v = 0, g = 9,82 m/s2, v0 = 12 m/s

Jeg skal finde t, hvordan isolere jeg den. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2015 af SuneChr

t=\frac{v-v_{0}}{g}


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2015 af Heptan

Træk v0 fra på begge sider og dividér med g


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2015 af mathon

            0=\left (-9,82\; \frac{m}{s^2} \right ) \right )\cdot t+\left(12\; \frac{m}{s}\right)            da accelerationen er negativ

            \left (9,82\; \frac{m}{s^2} \right ) \right )\cdot t=\left(12\; \frac{m}{s}\right)

             t=\frac{12\; \frac{m}{s}}{\9,82\; \frac{m}{s^2}}


Svar #4
25. april 2015 af UchihaItachi

Mathon når man flytter g*t over til venstre vil det så ikke stå som gange? og når man flytter g over på den anden side skal det så ikke være t = v0*g??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2015 af mathon

      Nej - du flytter et led, som skifter fortegn ved flytningen.


Svar #6
25. april 2015 af UchihaItachi

nåårh


Svar #7
25. april 2015 af UchihaItachi

Men er det korrekt`? Det er til opgave a, som jeg lige har lavet: Opgaven lyder..:

En bold bliver kastet lodret opad med starthastigheden 12 m/s. Bolden bliver sluppet i højden 1.5 m over jordoverfladen. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand.

a) Hvor lang tid går der, før bolden når den maksimale højde?

b) Hvor højt når bolden op?

c) Hvor lang tid går der før bolden rammer jordoverfladen?

d) Beregn den fart, hvormed bolden rammer jordoverfladen?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.