Fysik

Hjælp

25. april 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

Men er det korrekt`? Det er til opgave a, som jeg lige har lavet: Opgaven lyder..:

En bold bliver kastet lodret opad med starthastigheden 12 m/s. Bolden bliver sluppet i højden 1.5 m over jordoverfladen. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand.

a) Hvor lang tid går der, før bolden når den maksimale højde?

v(t) = g*t + v0

0 = (-9,82 m/s2)*t + (12 m/s)

(-9,82 m/s2)*t = (12 m/s)

t = 12 m/s / 9,82 m/s2 = 1,222 sekunder???

b) Hvor højt når bolden op?

c) Hvor lang tid går der før bolden rammer jordoverfladen?

d) Beregn den fart, hvormed bolden rammer jordoverfladen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af peter lind

a) metoden er korrekt

b) Det kan gøres på to måder

   Indsæt den fundne tid i s = ½a*t2+v0t+s0

   alternativ brug energibevarelse

  Hvis du bruger begge netoder har du en kontrol

c)   brug s = ½a*t2+v0t+s0

d) igen to metoder

  brug den fundne tid i v =a*t+v0

   alternativ energibevarelse


Svar #2
25. april 2015 af UchihaItachi

Ved c'eren isoleres både t2 og t?? og hvordan gøres det

(st) = 25,332 m fundet fra opgave b. (a) = 9,82 m/s og V0 = 12 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af peter lind

Nej. Det bliver en 2.grads ligning i t, som du må løse


Svar #4
25. april 2015 af UchihaItachi

der er jo to t'er


Svar #5
25. april 2015 af UchihaItachi

Hvordan gør jeg så når der 2 t'er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2015 af peter lind

Der er kun et t, nemlig den tid, det tager indtil bolden at ramme jordoverfladen


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. april 2015 af Soeffi

Graf for højde og hastighed (rød) som funktion af tid.

Bolden starter fra en højde af 1,5m; hastigheden er +12m/s. Bolden når toppunkt efter ca. 1,2 s. hvor hastigheden er 0m/s og højden ca 10m. Efter ca. 2,6 m/s, når bolden jorden, hvor hastigheden er ca. -13m/s (når boldener tilbage ved 1,5 meters højde er hastigheden -12m/s; når den rammer er farten større.).

Vedhæftet fil:kast_v.png

Svar #8
25. april 2015 af UchihaItachi

#6

jeg mener t^2 og den anden t


Svar #9
25. april 2015 af UchihaItachi

Kan du ikke skrive hvordan ligning ser ud. Når du løser 2. gradligning


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2015 af peter lind

Det forekommer mig at du mangler nogle helt basale ting om ligninger. Det må du gøre noget ved. Du kan se en oversigt på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html


Svar #11
25. april 2015 af UchihaItachi

Jeg ved godt hvordan man løser en andengradligning, men det forvirrer mig når der er en tog en anden t


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. april 2015 af peter lind

Det betyder jo blot at du har en andengradsligning, hvor t er den ubekendte


Svar #13
25. april 2015 af UchihaItachi

t = √s - s0 - v0 * t/a/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. april 2015 af peter lind

nej. Se min henvisning til hvordan man løser andengradsligninger


Svar #15
25. april 2015 af UchihaItachi

det ser da rigtig ud det han har gjort: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1597228


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. april 2015 af peter lind

Den er bare forkert


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

#16

Godaften Peter

Vil du bekræfte rettelserne i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1597228#1597248

Mit freundlichen Grüßen

UG


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. april 2015 af peter lind

Se smattys indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. april 2015 af UG124 (Slettet)

#18

Hvilket indlæg ?


Svar #20
26. april 2015 af UchihaItachi

Peter lind kan der være 2 løsninger i opgave c? da d >0


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.