Matematik

Trekant

25. april 2015 af Elias1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Kan jeg få hjælp til opgave c


Opg a får jeg til 113,58 grader

Opg b får jeg til 7,3

Opg c beregne jeg sådan:

Bruger cosinusrelationerne Cos(C)= osv. Og for vinkel C til 24,62 grader
Og medianen halvere vinkel B så jeg får 2 vinkler a 56,79 grader.

Den sidste vinkel må være 180-56,79-24,62= 98,59

Så bruger jeg sinusrelationerne til at finde længden af medianen. Mb= 8 x sin(24,62) / sin (98,59)= 3,37
Er det korrekt regnet ud?

På forhånd tak
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af Soeffi


Svar #2
25. april 2015 af Elias1991 (Slettet)

Var det et svar?

Svar #3
25. april 2015 af Elias1991 (Slettet)

Er der en der kan hjælpe

På forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2015 af mathon

a)
                  \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{8^2+5^2-11^2}{2\cdot 8\cdot 5} \right )=113{,}58^{\circ}


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2015 af mathon

c)

                        m_b=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2(a^2+c^2)-b^2}

                          m_b=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2(8^2+5^2)-11^2}=3{,}77


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:mbhc.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. april 2015 af mathon

evt kan vinkel cos(A) beregnes først og efterfølgende kan cos-relationen benyttes til beregning af mb.

                 \cos(A)=\left ( \frac{11^2+5^2-8^2}{2\cdot 11\cdot 5} \right )

                 m_b=\sqrt{5^2+5{,}5^2-2\cdot 5\cdot 5{,}5\cdot \cos(A)}=\sqrt{5^2+5{,}5^2-2\cdot 5\cdot 5{,}5\cdot \frac{11^2+5^2-8^2}{2\cdot 11\cdot 5}}

                   

              


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. april 2015 af Soeffi

#6

Det ses, at hc = a·sin(180-B) = a·sinB ved at betragte ΔBDC.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. april 2015 af mathon

                     m_b=\sqrt{5^2+5,5^2-41}


Svar #10
10. maj 2015 af Elias1991 (Slettet)

Tak for alle de brugbare svar

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion. 

En vandret linje afsættes gennem punktet A. Med A som centrum afsættes en cirkel med radius 11. Skæringspuntet mellem linje og cirkel er C. Med C som centrum tegnes en cirkel med radius 8 og med A som centrum endnu en cirkel med radius 5. Disse cirkler skæringspunkt er B. Punkterne A, B og C forbindes. Den vinkelrette fra C til forlængelsen af linjestykket AB konstrueres ved hælp af vinkelret-værktøjet. Midtpunktet af siden AC findes ved hjælp af halverings-værktøjet. Medianen fra B til dette punkt tegnes. 

Vinkler og længder måles.


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.