Fysik

Beregn afbøjningsvinkler

26. april 2015 af martin2402 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Hvilke formler er det jeg skal bruge til disse to opgaver (a og b) ??

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

Gitterafstanden 3,333 km er ikke mulig.

Er der 3333 linjer pr mm?


Svar #2
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Hvad mener du med linjer? - Det er hele opgaven der er tilføjet her


Svar #3
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Det er fordi der skal så nm istedet for!! Sorry! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2015 af mathon

Gitterligningen:

                              d\cdot \sin(\theta _n)=n\cdot \lambda

                               \theta _n=\sin^{-1}\left (n\cdot\frac{ \lambda }{d} \right )
a)
                               \theta _2=\sin^{-1}\left (2\cdot\frac{\mathbf {\color{Red} 7}00}{3333} \right )

b)
                               \theta _2=\sin^{-1}\left (2\cdot\frac{\mathbf {\color{Red} 4}00}{3333} \right )

                            


Svar #5
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Sådan. Tusind tak! :) 


Svar #6
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Men hov, hvilke tal skal jeg sætte ind hvor? 


Svar #7
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Lige meget. haha :P


Svar #8
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Kan jeg få dig til at regne det ud for mig. Min lommeregner kludrer helt vildt i det. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2015 af mathon

Prøv at indstille lommeregnerens vinkelmål til DEGREE.


Svar #10
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Og hvordan gør man det? 


Svar #11
26. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Jeg har en TI-30XS


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2015 af mathon

Brug DRG-tasten.


Svar #13
27. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Den har jeg ikke på min. Kan du evt. regne det ud for mig, hvis du har en lommeregner tasten er på?


Svar #14
27. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Den har jeg ikke på min. Kan du evt. regne det ud for mig, hvis du har en lommeregner tasten er på?


Skriv et svar til: Beregn afbøjningsvinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.