Matematik

Trekantsberegning

26. april 2015 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har en figur, der er givet nedenfor.

Jeg har en formel til beregning af spændingen i et snit, hvor y0 er en variabel og er målt fra underkanten af figuren. Dvs. y0 = 0 svarer til den nederste vandrette linje og y0 = d svarer til den vandrette linje, hvor punkterne A og C er.

Spændingsformlen hedder:

σwx = σwy,bf · a/(a-y0) · tan2(α),

hvor y0 og α er de eneste størrelse, der varierer. Dvs. hvis jeg skal finde spændingen i punkt B, så bruger jeg α = αleft og y0 = 0. I punkt A hedder de så α = αright og y0 = d.

Spørgsmålet er så, hvordan jeg kan modificere formlen, så den kommer til at se sådan her ud:

σwx = σwy,bf · a3/(a-y0)3 · tan2left),

hvor αleft er låst fast, dvs. det er den samme vinkel jeg bruger uanset, om jeg vil undersøge spændingen i punkt A, B eller mellemliggende punkter. Den eneste parameter, der varierer er y0.

En, der kan se det?


Svar #1
26. april 2015 af Haxxeren

Det er løst nu!


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.