Matematik

Ikke-lineær differentialligning

26. april 2015 af ingeniøren1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vil den omvendte differentialligning t'(x) til den ikke-lineære differentialligning x'(t) også være en ikke-lineær differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det kan man ikke sige noget generelt om. Hvis differentialligningen er

        \frac{\textup{d}x}{\textup{d}t}=f(x,t)

vil den omvendte differentialligning have formen

        \frac{\textup{d}t}{\textup{d}x}=\frac{1}{f(x,t)}

Hvis funktionen 1/f(x,t) er en lineær funktion, vil den omvendte differentialligning være lineær.


Skriv et svar til: Ikke-lineær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.