Matematik

eulers tal

26. april 2015 af kanselv1 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej!

Hvis e^x, skal x være enhedsløs, men hvorfor?

Enkelt forklaring ønskes :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Talværdier, der indsættes i matematiske funktioner, repræsenterer altid enhedsløse størrelser. Selv i en formel som Pythagoras

        a2 + b2 = c2

hvor a, b og c er længder af sider i en retvinklet trekant, er det i virkeligheden forhold mellem sidelængderne og en enhedslængde L, der indgår, så vi egentlig bør skrive Pythagoras som

        \left ( \frac{a}{L} \right )^{2}+\left ( \frac{b}{L} \right )^{2}=\left ( \frac{c}{L} \right )^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2015 af Stats

Eulers tal er jo blot en værdi der optræder mange steder i naturen/økonomien/fysikken osv..

Formlen for e = Limn→∞(1 + 1/n)n
    eller
e = i = 0 ∑  (1/i!) = 1/1! + 1/2! + 1/3! +...

e er jo blot en konstant(med uendeligt mange decimaler), lige såvel som tallet π

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
30. april 2015 af kanselv1 (Slettet)

Tak for jeres svar, det hjalp.

Tine

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det forklarer da ikke, hvorfor x skal være dimensionsløs eller enhedsløs.


Skriv et svar til: eulers tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.