Matematik

førstegradsligninger

26. april 2015 af denflittige (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle.

Kan nogen give mig hints til hvordan man skal løse følgende førstegradsligninger? Jeg er kørt lidt død på dem.

1) x2 -72 = x

2) (2(x-4))2 = 5x + 1

3) x2 - 20 = 7x + 10

4) (x+1)2 =25

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2015 af PeterValberg

Det er så ikke førstegradsligninger, men andengradsligninger

1)  

x2 - 72 = 0 
x2 = 72
x = ±√(72)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. april 2015 af Stats

1)
x2 - 72 = x
x2 - x - 72 = 0
x = (1 ± √289) / 2 = (1 ± 17) / 2
x = 9 ∨ x = - 8

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
26. april 2015 af denflittige (Slettet)

#1

Ja det tænkte jeg også, men jeg blev lidt forvirret, for jeg mener da ikke, at man bliver introduceret til andengradslignigner i 9. klasse?


Skriv et svar til: førstegradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.