Matematik

problem med sin, cos og tan HJÆLP!

26. april 2015 af buller2953 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej SP

jeg er en elev i 9. klasse og i forbindelse med at eksaminerne er ved at nærme sig har jeg ville læse op på noget matematik. jeg sidder med en retvinklet trekant hvor jeg kender alle siderne og hypotenusen, men jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan sinus, cosinus eller tangens hænger sammen. jeg har kigget på enhedscirklen men kan ikke forstå en pind og ville vide om der var nogen der kunne forklare mig det.

vinklerne og siderne er henholsvis

A = 51

B = 39

C = 90

c = 100

hvordan finder jeg de resterende sider?

og vil i venligst også forklare det hvis jeg skal finde en vinkel?

på forhånd tak :)

vh Buller


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af mathon

           \cos(51^{\circ})=\frac{b}{c}\Leftrightarrow b=\cos(51^{\circ})\cdot c=\cos(51^{\circ})\cdot100

           \cos(39^{\circ})=\frac{a}{c}\Leftrightarrow a=\cos(39^{\circ})\cdot c=\cos(39^{\circ})\cdot100


Svar #3
26. april 2015 af buller2953 (Slettet)

#2

Kan du måske komme med en forklaring hvor du skærer det helt ud i pap

Svar #4
26. april 2015 af buller2953 (Slettet)

#2

Kan komme med en forklaring hvor du skærer det helt ud i pap?

Svar #5
26. april 2015 af buller2953 (Slettet)

#1

Og til fremtidigt brug af funktionen så hvilken skal jeg bruge til vinkler og hvilken til sider?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2015 af mathon

Genlæs linket i #1


Svar #7
26. april 2015 af buller2953 (Slettet)

Ja har set det men forstår det ikke

Skriv et svar til: problem med sin, cos og tan HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.