Matematik

vm(f) og dm(f)??

26. april 2015 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en graf

Den har funktionen x3-2x2-3x+2

Hvad er dm(f) og vm(f) for den?

Vedhæftet fil: graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af SuneChr

Der gælder
f (x) → ± ∞  for x  → ± ∞
Definitionsmængden = Værdimængden = mængden af de reelle tal
Men skal man kun bevæge sig indenfor intervallet x ∈ [- 7,99 ; 12,01] , er dette def.mængden og
f ([- 7,99 ; 12,01]) værdimængden.
Prøv at formulere opgaven lidt mere præcist. Jeg har ikke taget højde for dine markerede værdier på y-aksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2015 af SuneChr

Du mener sikkert det stykke af grafen, som er faldende.
Man har, mere præcist

f'\left ( \frac{2\pm \sqrt{13}}{3} \right )=0

Da er def.mængden  { x | (2 - √13) /3 ≤ x ≤ (2 + √13) /3 }
Værdimængden er f ( { x | (2 - √13) /3 ≤ x ≤ (2 + √13) /3 } )
Find funktionsværdierne i intervallets endepunkter og bring værdimængdeintervallet i den rigtige orden m.h.t. y .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af SuneChr

Værdimængden er da
SP 2704150025.PNG

Vedhæftet fil:SP 2704150025.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af SuneChr

Man kan reducere # 3 til

-\frac{2\left ( 8+13\sqrt{13} \right )}{27}\leq y\leq \frac{2\left ( 13\sqrt{13}-8 \right )}{27}


Svar #5
27. april 2015 af Dian123

Jeg forstår ikke hvad vi helt præcis så er kommet frem til at definitionsmængden og værdimængden er?? Værdimængden er jo på y aksen og af hvad jeg kan se går den uendeligt ned og uendeligt op.. kan det så passe at det bare er fra minus uendelig til uendelig? og definitionsmængden er jeg helt på bar bund med..


Skriv et svar til: vm(f) og dm(f)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.