Matematik

Matematik hjælp!

26. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg vil ikke have nogen løsning på dette, men blot hvordan jeg griber det an (vedhæftet)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af Stats

Læs teksten og se om du kan bruge noget derfra...

Toppunkt i (-1,2)

Toppunktsformlen; T = (-b/2a ; -d/4a)

Identificer a, b, og c og løs så:

-b/2a = -1
-d/4a = 2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
26. april 2015 af Anna8587 (Slettet)

#1

Forstår ikke helt hvad du mener med "identificer a, b og c" altså hvordan kan jeg finde frem til a og c eller bruge ligningen uden at kende dem?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af Stats

Skærmbillede 2015-04-26 kl. 19.36.50.png

#1

Læs teksten og se om du kan bruge noget derfra...

Toppunkt i (-1,2)

Toppunktsformlen; T = (-b/2a ; -d/4a)

Identificer a, b, og c og løs så:

-b/2a = -1
-d/4a = 2

a = a
b = 4
c = c

-b/2a = -1 ⇔-4/2a = -1         Løs denne ligning til at finde a....
-d/4a = 2 ⇔ -(42 - 4ac)/4a     Anvend at du kender a fra forrige udregning og isoler da c.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.