Matematik

HJÆLP mat problem

26. april 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

En potensfunktion f er givet ved f(x) = b*xa. Grafen for f går gennem punkterne (2,12) og (4,48).

a) Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2015 af mathon

    Du har
                     \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                     \frac{48}{12}=\left ( \frac{4}{2} \right )^a

                     2^2=2^a


Skriv et svar til: HJÆLP mat problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.