Matematik

Differentialregning

26. april 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere forskriften: f(x) = 1.23* x0.65

derfor skal jeg bruge formlen 

(k*f(x)') = k* f(x)' 

vil det så se sådan ud: f '(x) = 0* 0,65x-0,35 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Toonwire

Benyt

f(x)=k\cdot x^n~~~\Rightarrow ~~ ~f'(x)=kn\cdot x^{n-1}

Dvs. for f(x)=1.23\cdot x^{0.65}

\Rightarrow~~ f'(x)=1.23\cdot 0.65\cdot x^{0.65-1}=0.7995\cdot x^{-0.35}=\frac{0.7995}{x^{0.35}}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.