Kemi

Enzymkoncentration og reaktionshastighed

27. april 2015 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg tænkte på, om der var en der kunne forklare mig, hvorfor der er en lineær sammenhæng mellem reaktionshastighed og enzymkoncentration (når der er rigeligt substrat)?

God dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af mathon

Afhænger af hvorledes eliminationen af OH-gruppen foregår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af Soeffi

Du har  Michaelis–Menten ligningen, hvor [E]0 er enzymkoncentrationen:

v = \frac{d [P]}{d t} = V_{\max}\cdot \frac{[S]}{K_{\mathrm{M}} + [S]} = k_{\mathrm{cat}}\cdot [E]_0\cdot \frac{[S]}{K_\mathrm{M} + [S]}

Hvis [S] er stor, vil brøken i højre side være tæt på en konstant og hastigheden, v, dermed proportional med enzym-koncentrationen.


Skriv et svar til: Enzymkoncentration og reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.