Fysik

Hjælp til fysik, Stående bølger

27. april 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har lidt problemer med følgende opgave;

Gør rede for, at S2 - S1 angiver længden på ½λ

Altså ved bare ikke helt, hvordan jeg redegører for det???...

P.S. Har vedhæftet et billede af S1 og S2 :)

Vedhæftet fil: ....png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2015 af mathon

Der er én bug mellem to naboknudepunkter.
En bug har længden \tfrac{1}{2}\lambda
hvoraf
                 \left | K_1K_2 \right |=40\; cm=\tfrac{1}{2}\lambda


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af Soeffi


Svar #4
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Tak :)

Faldt lige over et nyt spørgsmål, jeg håber i vil kunne svare på :)

Hvordan finder jeg bølgelængden, når jeg kender frekvens, 440 Hz?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Jerslev

#4: Hvis det fortsat er lydbølger kan du gøre brug af v = bølgelængde * frekvens    (bølgeformlen)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Jo, det stadig lydbølger, men hvis jeg benytter bølgeligningen og omskriver til: bølgelængde = hastighed / frekvens

På den måde skulle jeg gerne finde bølgelængden, men hvordan gør jeg det når jeg ikke kender hastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2015 af Jerslev

#6: Hvad er sammenhængen? Er der tale om en opgave eller et forsøg? I fald der er tale om et forsøg, hvad har du så målt?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Det er et forsøg med resonansrør, hvor vi sendte lyd/frekvens ind i røret og undersøgte hvornår lyden blev kraftigere. Resultaterne kan ses under billederne, som jeg vedhæftede før.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2015 af Jerslev

#8: Så du har nogle værdier for forskellige frekvenser (fra stemmegafler?) og deres bølgelængder i resonansrøret?

Det lyder for mig som om forsøget går ud på at finde lydens fart.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Jo, men til forsøget fik vi små efterfølgende opgver, hvor vi i én af dem skulle finde bølgelængden og derefter farten af den fundne bølgelængde.


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2015 af Jerslev

#10: Ah, så skal du benytte formlen ovenfor.

Fart = bølgelængde * frekvens

Du kender jo både bølgelængden og frekvensen. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #12
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Jo, men er ikke helt med... Hvis det er sådan, så må bølgelængden være 17 eller 57, ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2015 af Jerslev

#12: Nej, du skal bruge de mål til at beregne bølgelængden med. Det er beskrevet i indlæg #2.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #14
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Nårh, så bølgelængden er 40?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2015 af Jerslev

#14: Nej. Læs, hvad der står i de indlæg og forstå først dem, før du kan beregne bølgelængden. Du lærer ikke så meget ved at lede efter tallene.

Ingen har givet dig svaret på dit spørgsmål endnu - det skal du selv finde frem til. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #16
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Okay, selvfølgelig ;)

Har tænkt lidt, og er måske kommet frem til noget.

Hvis 40 er ½ af bølgelængden, så må den hele bølgelængde være 80, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. april 2015 af Jerslev

#16: Så mangler vi blot nogle enheder. Snakker vi 40 og 80 bananer, pærer eller noget helt tredje?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #18
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

80 cm ;)


Brugbart svar (1)

Svar #19
27. april 2015 af Jerslev

#18: Helt korrekt! :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #20
27. april 2015 af yasminadem (Slettet)

Yay, og tusind tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Hjælp til fysik, Stående bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.