Kemi

Koncentration af OH-og H3O+

27. april 2015 af carlskrone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en lille kemi opgave som desværre giver mig lidt grå hår.

Opgaven lyder
En vandopløsning på 100 ml  af kaliumhydroxid har koncentration på 0,15 M. 

Hvad er koncentration af OH- og H3O+ i opløsningen 

På forhånd tak for din hjælp 

MVH 

RUne


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

[OH^-]=0,15\ \textup{M}

[H_3O^+]=\frac{K_v}{[OH^-]}

hvor

K_v=10^{-14}\ \textup{M}^2


Svar #2
27. april 2015 af carlskrone (Slettet)

Ok og de 0,1 L skal man ikke tag højde for på nogle måde ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af Heptan

Nej, det er ikke relevant


Skriv et svar til: Koncentration af OH-og H3O+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.