Fysik

Bølge energi

27. april 2015 af kavazagi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en aflevering med en opgave jeg ikke lige ved hvordan jeg skal regne. Er der måske nogle der kan den formel jeg skal bruge for at regne følgende opgaver:

En bølgetop bevæger sig fra dybt vand til et område med lavt vand. Udbredelshastigheden på det dybe vand er Vdyb=4,2m/s. Bølgelængden på det dybe vand er Lambda_dyb=12,0m. Bølgelængden på det lave vand er Lambda_lav=6,0 m

A) beregn vandbølgens frekvens Fdyb på det dybe vand
B) Hvor stor er frekvensen Flav på det lave vand?
C) Beregn bølgens udbredelshastighed på det lave vand.

Håber en kan hjælpe mig med formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Jerslev

#0: Benyt bølgeformlen,

v = \lambda \cdot f

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
27. april 2015 af kavazagi (Slettet)

Kan den bruges til alle opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af Jerslev

#2: Det må være op til dig at bedømme. Det er i hvert fald en del af det, du skal kunne på B-niveau. :)

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Bølge energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.