Matematik

Matematik hjælp!!

27. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med dette? Altså de første (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Soeffi

Du har forskriften y = ax2 + bx + c, hvor du skal finde a, b og c.

Når du kender rødderne, r1 og r2 i et polynomium, gælder y = a(x-r1)(x-r2), hvor a er den samme som før og kan findes ud fra det kendte punkt (g,h) på andengradspolynomiet ved indsættelse:

y = a(x-r1)(x-r2) => h = a(g-r1)(g-r2) =>
a = h/[(g-r1)(g-r2)]. 

Man har endvidere y = a(x-r1)(x-r2) = ax2 - a(r1+r2)x + a·r1·r2, som giver
b = - a(r1+r2) og
c = a·r1·r2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af mathon

           y=a\cdot (x+3)(x-1)              på faktoriseret form

gennem (\mathbf{\color{Red} 0},\mathbf{\color{Blue} 6}):

           \mathbf{\color{Blue} 6}=a\cdot (\mathbf{\color{Red} 0}+3)(\mathbf{\color{Red} 0}-1)=-3a

           a=-2

dvs
           p(x)=-2\cdot (x+3)(x-1)=-2x^2-4x+6


Skriv et svar til: Matematik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.