Fysik

Q-værdi for beta minus henfald for bismuth

27. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen der kan hjælpe mig med at beregne Q-værdien for betaminus henfald?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Jerslev

#0: Hvilket henfald, og hvad har du selv tænkt/prøvet/gjort?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

det er for 210 bismuth


Svar #3
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg ved formlen for Q værdien = - delta m * c^2

(ved dog ikke helt hvad der i massen indgår i forhold til reaktionsskemaet:

Bi ---------> Po + e^- + positron (skal neutrinoen og elektronen indgå som masse eller ignoreres disse i beregningen) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af mathon

 Hvilke isotoper?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Jerslev

#3: Det er vist ikke et korrekt beta minus henfald. Der indgår ikke nogen positron i et betaminushenfald.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

undskyld neutrino


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2015 af Jerslev

#6: Så skal du bare finde isotoperne til #4. ;)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

jamen.. forstår det slet ikke:

delta m = mk (Po) - mk (Bi) = matom (Po) - 84 me - m (Bi) + 83 me

er det delta m?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2015 af mathon

      Det er isopmasserne, der er brug for.


Svar #10
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

ja præcis.. er det ellers rigtigt?


Svar #11
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

for massen af en antineutrino skal vel ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2015 af mathon

Nej - 84 og 83 er atomnumre og ikke kernemasser.


Svar #13
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

ja, men det er massen af elektronerne?


Svar #14
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

ved ikke hvordan delta m så skal beregnes, hvis det ikke er rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2015 af mathon

\Delta m kan jo ikke beregnes uden kendskab til kernemasserne m af isotop og datterisotop!

Elektronmassen m_e=0,000561\; u har ingen praktisk betydning i denne sammenhæng.


Svar #16
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

jamen den sagde min lærer man skulle have med..

men de gik nærmest ud, så det var kun atommasserne der skulle beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. april 2015 af mathon

Og det er stadigvæk disse atommasser, der efterspørges for at kunne komme videre til Q-beregningen.


Svar #18
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

ja, men hvad er det så jeg skriver forkert.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. april 2015 af Heptan

Hvis det er en opgave, kan du jo evt. vise hele opgaven, istedet for det her gætteværk


Skriv et svar til: Q-værdi for beta minus henfald for bismuth

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.