Fysik

masse energien

27. april 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe.. forstår ikke helt hvilke formler jeg skal anvende...

Vedhæftet fil: masseenergi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

a. Jeg tror du skal bruge den berømte E = mc2. Find masserne for partiklerne og indsæt i formlen.


Svar #2
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

men hvordan for start og sluttilstilstanden?


Svar #3
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

har jeg udregnet men forstår ikke helt det med energi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af mathon

                                       Q= \Delta m \cdot c^2

    Q=\left(\left (\underset{0,000279\; u}{\underbrace{\underset{neutron}{1{,}008665}-\underset{proton}{1{,}007825}-\underset{elektron}{0,000561}}} \right )u\right) \cdot c^2=4{,}16385\cdot 10^{-14}\; J 

                           


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2015 af Heptan

#2 Ja, så beregner du først energien af en neutron.

Derefter beregner du energien for en proton + elektron + antineutrino (men man kan sikkert se bort fra neutrinoen)


Svar #6
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

men hvad med energiformerne.. der bliver bundet energi...da massen efter er større end før..


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2015 af Heptan

#6 Omvendt, mathon har lige vist at massen efter er mindre end den var før. Der er altså noget masseenergi der blevet til en anden form for energi ... hvilken form for energi tror du energien er blevet omdannet til?


Svar #8
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

kinetisk energi?


Svar #9
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

men starter det med at være potentiel og så kinetisk?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2015 af Heptan

Ja, kinetisk energi.

Der starter med at være kerneenergi.


Svar #11
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

men hvordan kan jeg argumentere for energibevarelse, samt hvad der sker ved beta plus henfald?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2015 af Heptan

c. Vi har fundet ud af at der er "forsvundet" noget masseenergi. Den er ikke forsvundet, den er bare blevet til en anden form for energi. Det er energibevarelse. Så vidt jeg ved kan neutrinoer bevæge sig nær lyshastigheden ... det kræver jo energi at bevæge sig så hurtigt.

d. Prøv at beregne masseenergien i begyndelses- og i sluttilstanden og undersøg om der er kommet mere eller mindre masseenergi. Hvis der er kommet mere, må reaktionen jo tilføres energi.


Svar #13
27. april 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men hvor kommer den energi fra? :)
Har nemlig regnet på det

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2015 af Heptan

Det er jo så det du skal overveje :-)


Skriv et svar til: masse energien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.