Fysik

Opdrift

27. april 2015 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej forum

Jeg har fået nedenstående opgave stillet, men jeg kan ikke gennemskue, hvordan billedet kan fortælle noget om stearinlysets densitet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2015 af Jerslev

#0: Det er en gammel opgave fra skriftlig fysik på A-niveau.

Det er en super god opgave. Kan du se, hvor stor en del af lyset, der er under vand? Hvor stor en brøkdel snakker vi?

Det må i opgaven gå ud fra, at du kender vands densitet som er 1 g/cm³.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2015 af Heptan

Da det flyder, må det jo betyde at stearinlysets densitet er mindre end vand. Vi kan også konstatere at det ikke flyver op i loftet, så stearinlyset må også have en densitet mindre end atmosfærisk luft (hvis der var vacuum ville lyset ikke brænde).


Svar #3
27. april 2015 af TheHighSchooler (Slettet)

Tak for de hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af Heptan

Hov, stearinlyset har en densitet større end atmosfærisk luft*. Men se #1


Svar #5
27. april 2015 af TheHighSchooler (Slettet)

Lige endnu en: 

Her går jeg ud fra, at jeg skal finde en opdrift, der nødvendigvis er større end tyngdekraften, idet personen på de 100 kg holder sig flydende.

Mine udregninger er:

F= 100 kg * 9.82 N/kg = 982 N

Fopdrift = massen af den fortrængte væske * 9.82 N/kg

Fopdrift =(0.098 m* 1000 kg/m3) * 9.82 N/kg = 962.36 N

Altså er den samlede opdrift på (962.36 N + 150 N =) 1112.36 N, mens tyngdekraften kun ligger på 982 kg

Er mine udregninger og antagelser korrekte?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2015 af Heptan

Dine udregninger er korrekte, du har måske selv opdaget at tyngekraften er 982 N og ikke 982 kg :P


Skriv et svar til: Opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.