Matematik

Maximum

27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er igang med denne opgave og har tegnet grafen, men jeg får en lineær graf, når jeg bruger formlen for f(x). Den kan jeg vel ikke finde et maximum på?


Svar #1
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Grafen


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af Heptan

Nej, grafen skal se sådan her ud:

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #3
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hvilken funktion skriver du den som?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af Heptan

Den her:

Husk at en sinusfunktion er en bølgefunktion


Svar #5
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg skriver den samme funktion, men får den anden graf :/

I maple definerer jeg funktionen og skriver efterfølgende

plot(f(x),x=0..20)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2015 af Heptan

Og hvad med f(x)??


Svar #7
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jamen f(x)= 3sin(0.1*pi*x-0.5*pi)+1


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2015 af Heptan

Er den så defineret, når du skriver det? (jeg bruger ikke maple)

Måske har du tidligere defineret en lineær forskrift, og måske bruger maple funktionsforskriften for den linje istedet.


Svar #9
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Nej, jeg har gjort som man skal :).. Den kommer bare ikke frem


Svar #10
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Men hvordan finder jeg så maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2015 af Heptan

Så må det jo være Maple's skyld ;-)

#10 Du kan aflæse den, eller løse ligningen

f'(x) = 0

... i intervallet [0;20]


Svar #12
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Okay, tak :) Jeg prøver engang i morgen, når jeg har spurgt min lærer ang. grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Benyt, at intevallet [0;20] dækker præcis 1 periode for funktionen, og at funktionen sin() antager alle værdier mellem -1 og 1.


Svar #14
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#13

#10

Benyt, at intevallet [0;20] dækker præcis 1 periode for funktionen, og at funktionen sin() antager alle værdier mellem -1 og 1.

Hvordan siger du så, at jeg skal løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Af funktionsudtrykket

        f(x) = 3·sin(0,1·π·x - 0,5·π) + 1

aflæser man så funktionens maksimum til    3·1 + 1 = ....


Skriv et svar til: Maximum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.