Matematik

Tangenter

27. april 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsaa er der en der kan hjælpe mig med at forklar eller redegør, hvorfor denne her røde tangent også er en tangent for den sorte graf. Jeg har vedhæftet et billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Der må gælde, at der i et punkt med førstekoordinaten x1 er ligheden

f'(x1) = g'(x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af Soeffi

De to grafer har fælles tangent i fælles punkt (x1,y1), derfor skal gælde f(x1) = g(x1) og f'(x1) = g'(x1).

Dette skal man eftervise ved hjælp af funktionsudtrykkene.


Skriv et svar til: Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.