Matematik

Bestem udtrykket, eksponentiel

27. april 2015 af MichaelAndersen13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://gyazo.com/5a06763af527db06c7b0b74464a7c200

Hvordan løser jeg denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Løs de to ligninger

225=b\cdot e^{a\cdot 2}

\frac{225}{4}=b\cdot e^{a\cdot 4}


Svar #2
27. april 2015 af MichaelAndersen13 (Slettet)

Hvad er e i denne sammenhæng? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2015 af Soeffi

Bestem udtrykket for den eksponentielle udvikling f(x), hvor f(2)=225 og f(4)=225/4.

Man har f(x)=b·ax, hvor man skal finde a og b ud fra de to oplysnnger: f(2)=225 og f(4)=225/4.

Man får: f(2)=b·a2 = 225 og f(4) = b·a4 = 225/4.

Her kan man f.eks. benytte:

f(4)/f(2)= a2=1/4=>a=1/2.

Dernæst findes b f.eks. ved f(2)=b(1/2)2=225=>b=900.

Dermed er udviklingen f(x) = 900·(1/2)x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af Heptan

e er Eulers tal ... men det er mere simpelt at gøre som #3 :)

Altså at samle ea til én konstant


Skriv et svar til: Bestem udtrykket, eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.