Kemi

exoterm reaktion

27. april 2015 af erinaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D har lidt problemer med følgende opgave:

Det oplyses at når en iltmaske falder ned, aktiveres en termisk omdannelse af natriumchlorat, hvorved der dannes dioxygen efter reakktionsskemaet:

2NaClO_3 (s) --> 2NaCl (s) + 2O_2 (g)

1) vis at reaktionen er en exoterm reaktion.

hvordan gør jeg det? når jeg skal vise det?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Reaktionsskemaet er afstemt forkert.

Jeg ved ikke om du har lært det på B-niveau, men man kan beregne enthalpitilvæksten ΔHo for reaktionen.

\Delta H^{o}=\sum H^{o} \left(produkter\right) -\sum H^{o} \left(reaktanter\right)

Hvis ΔHo < 0 er reaktionen exoterm.


Svar #2
27. april 2015 af erinaa (Slettet)

#1

Reaktionsskemaet er afstemt forkert.

Jeg ved ikke om du har lært det på B-niveau, men man kan beregne enthalpitilvæksten ΔHo for reaktionen.

\Delta H^{o}=\sum H^{o} \left(produkter\right) -\sum H^{o} \left(reaktanter\right)

Hvis ΔHo < 0 er reaktionen exoterm.



Hej. kan se at jeg har lavet en fejl da jeg angav niveau. Ja jeg har kemi på A og denne opgave er på A niveau. så har haft om entalpi, entropi og Gibbs energi. tusind tak for dit svar. det hjalp!


Skriv et svar til: exoterm reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.