Matematik

matematik hjælp!

27. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan det passe at dette giver d = 784? (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af SuneChr

Hvis
42 - 4·4·(- 48) = 784
er d korrekt udregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-04-27 kl. 20.54.04.png

Man kan med fordel sætte en faktor 4 uden for parentes:

        f(x) = 4x2 + 4x - 48 = 4 · (x2 + x - 12) = 4 · (x+4) · (x-3)


Svar #4
28. april 2015 af Anna8587 (Slettet)

Hvordan beregner jeg så toppunktet? jeg får det nemlig til (-4)/8 men dette er en opgave uden hjælpemidler, så det skulle gerne være et positivt tal jeg får.. Gør jeg noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2015 af mathon

            f(x) = 4x2 + 4x - 48

rødderne er -4 og 3.
                                     x_T= \frac{-4+3}{2} =-\frac{1}{2}

                                     y_T= 4\cdot \left ( -\frac{1}{2}+4 \right )\left (-\frac{1}{2}-3 \right )=4\cdot \frac{7}{2}\cdot \left ( -\frac{7}{2} \right )=-49

                                   


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfor mener du, at resultatet skal være positivt? Du skal jo reducere færdig   

        xT = (-4)/8 = -1/2

og dermed

        yT = f(xT)


Svar #7
28. april 2015 af Anna8587 (Slettet)

#5

Hvor får du 3-tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2015 af mathon

#
      ved at løse   
                               4 · (x + 4) · (x - 3) = 0


Skriv et svar til: matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.