Matematik

C...

27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med opg c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Soeffi

Hvad får du f'(x) til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2015 af Heptan

Hvis du må bruge CAS, kan du bare fås CAS til at beregne buelængden. Ellers kan den løses "i hånden".

Beregn f'(x) og indsæt i formlen ... benyt at

\int_{a}^{b}g(x)\textup{dx}=G(b)-G(a)

hvor G(x) er en stamfunktion til g(x).


Svar #3
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan beregner jeg f(x)?


Svar #4
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Hjææælp til opg c :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2015 af Heptan

Har du læst opgaven? Øverst står forskriften for f(x)


Svar #6
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Det er f ' (x), jeg mangler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2015 af Heptan

Benyt reglen for differentiation,

(a\cdot x^{n})'=n\cdot a\cdot x^{n-1}

og differentiation af konstanter:  (k)'=0


Svar #8
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvad gør jeg efter jeg har differentieret?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2015 af Soeffi

Hvad får du?


Svar #10
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

3x^0,5


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2015 af Heptan

#10 Nu er det rigtigt.

Prøv nu at sætte det i anden og lægge 1 til, jf. formlen ...


Svar #12
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg får det til 9x^1,0+1


Svar #13
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvad så?


Svar #14
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Svar #15
28. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hjææææææælp


Skriv et svar til: C...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.