Matematik

lidt hjælp til opgave med tværsnitareal

27. april 2015 af schaarup (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan simplhen ikke løse denne opgave nogen som der kan hjælpe mig ;)

Den indre cirkels diameter, vist med rødt, kaldes d, og afstanden fra gulvet, vist med blåt, op til det øverste punkt på loftet kaldesh

d = 5,28 meter og h = 3,57 meter

illustration vedhæftet 

på forhånd mange tak ;)

Vedhæftet fil: 50768_figur4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Bestem cirklens centrums koordinatsæt C(a;b), og opskriv cirklens ligning (x - a)2 + (y - b)2 = r2.

Isolerer man y fås to løsninger:

y = b ± √(b2 - (x2 + b2 - r2)) = b ± √(r2 - x2)

Bruger man minus-løsningen kan man finde arealet af den lille delcirkel som arealet under grafen for denne med grænserne x1 og x2, som er førstekoordinaten for skæringen med x-aksen. Disse findes ved at sætte y = 0 i cirklen ligning og isolere x:

x = ± √(r2 - b2) + a

Arealet af den store delcirkel = arealet af cirklen minus arealet af den lille delcirkel.


Svar #2
28. april 2015 af schaarup (Slettet)

har beregenet cirkelnes ligning og den er: (x-0)^2+(y-1)^2=6,97? eller (x-0)^2+(y-(-)6,14))^2= 6,97 men forstår ikke hvordan jeg kan finde det største tværsnitsareal vha. det? 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2015 af Heptan

Næsten, men

b = h - d/2

Når du har ligningen på plads, så isolér y. Så har du nemlig en forskrift, som du integrere. Det er lettere at se hvis du afbilder y i et grafværktøj, da cirklen så fremkommer.


Skriv et svar til: lidt hjælp til opgave med tværsnitareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.