Matematik

Trigonometri

27. april 2015 af Colgate, (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er punktet D skæringspunktet mellem vinkelhalveringslinjen  for vinkel B og siden AC.
a) Bestem ∠B i trekant ABD.
b) Bestem ∠A i trekant ABC, og bestem |AC|.

Trekantens mål: |AB|=11, |AD|=7, |BD|=5

Er der nogen, der kan hjælpe? Jeg er i tidsnød med min aflevering.. :-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

a) Brug en passende cosinusrelation

b) Brug sinusrelationerne i trekant ABD til at beregne vinkel A, og find vinkel C med vinkelsummen i trekant ABC. Brug en cosinusrelation til at beregne |AC|.


Svar #2
27. april 2015 af Colgate, (Slettet)

Ok. :-) Mange tak for hjælpen og hurtigt svar.

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.