Matematik

Forksrift? Matematik hjælp

28. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke helt denne opgave, er der nogen der kan hjælpe med hvad jeg skal gøre? (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af PeterValberg

Kender man rødderne for et andengradspolynomium, kan det skrives som:

f(x)=a(x-r_1)(x-r_2)

hvor r1 og r2 er rødderne

Benyt oplysningen om det kendte punkt til at bestemme værdien for a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2015 af PeterValberg

Se eventuelt her: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2015 af PeterValberg

Eller se video nr. 10 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk
(spol ca. 4 minutter frem i videoen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2015 af Toonwire

Eventuelt kan der opstilles 3 lineære ligningssystemer og løses for a,b og c:
 

\\ 1)~a+b+6 = 0 \\ 2)~9a-3b+6=0 \\-------\\ 1)~~4a+2b+c=0\\ 2)~~36a+6b+c=0\\ 3)~~49+7b+c=10 \\-------\\ 1)~~c=0\\ 2)~~25a+5b+c=0\\ 3)~~1-b+c=2\\


Skriv et svar til: Forksrift? Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.