Fysik

Beregn varmekapaciteten af glasbeholderen med indhold

28. april 2015 af Agricole (Slettet) - Niveau: C-niveau

En gladsbeholder med massen 200g er fyldt med 100g ethanol(sprit) og har temperaturen 0 celsius grader.

a) Beregn varmekapaciteten af glasbeholderen med indhold.

For at beregne varmekapaciteten af Ethanolte bruger jeg formlen

C = c*m = 2430[J/kg*celcius] *0.1[kg] = 243[J/Celcius]

Men jeg forstår ikke hvordan man beregner varmekapaciteten af glasbeholderen?

Fordi at DeltaT = 0 derfor bliver Q = 0..

jeg tænker at jeg skal bruge disse former.

C=Q/DeltaT

Q = C*DeltaT

Tak på forhånd :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af Jerslev

#0: Du skal slå den specifikke varmekapacitet for glas op i en databog eller i din fysikbog.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Beregn varmekapaciteten af glasbeholderen med indhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.