Matematik

Lineær funktion ud fra 2 punkter

28. april 2015 af CelineB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil gerne opstille en lineær funktion ud fra punkterne (0 ; 2,8) og (12,6 ; 4,7). 

Her beregnede jeg a og b, og fik funktionen: f(x)=0,150x+5,50.

Jeg er dog usikker på om jeg har gjort det helt korrekt, så håber nogle kan hjælpe mig lidt. :) 


Svar #1
28. april 2015 af CelineB (Slettet)

 

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2015 af Adjunkt (Slettet)

a er rigtig. 

b findes ved: b = y - ax

(x1, y1) = (0 , 2,8)

b = 2,8 - 0,15 • 0 ⇔ b = 2,8

eller

(x2 , y2) = (12,6 , 4,7)

b = 4,7 - 0,15 • 12,6 ⇔ b = 2,8

Forskrift: y = 0,15x + 2,8


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2015 af mathon

Ligningen er ikke rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2015 af SuneChr

Skal du beregne rumfanget af en keglestub med   r = 2,8    R = 4,7 og h = 12,6 ?

y=\frac{4,7-2,8}{12,6}\, x+2,8


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2015 af mathon

Forskrift:
                                                 y=\frac{19}{126}x+\frac{14}{5}


Svar #6
29. april 2015 af CelineB (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Lineær funktion ud fra 2 punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.