Samfundsfag

hvad kan udledes af tabellen

01. maj 2015 af Alice12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som ved hvad der kan udledes af tabel 10.3 og regne opgave 4 ud?

Vedhæftet fil: Til brug i timen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2015 af BGH1995

Aflæs tabellen? Det står jo sort på hvidt.


Svar #2
01. maj 2015 af Alice12 (Slettet)

Forstår ikke hvordan den skal aflæses..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2015 af Studscientpol (Slettet)

#

Forskellen mellem de socialdemokratiske- og venstre medlemmer er, at arbejdere i lavere funktioner er mere tilknyttet socialdemokratiet, mens højere funktionære(f.eks. akademiske medarbejdere) i højere grad er venstremedlemmere.

Af hensyn til indkomst så er der flere lavindkomst medlemmer hos Socialdemokratiet end hos Venstre. Ellers er den primære medlemskare hos Socialdemokratiet og Venstre koncentreret omkring mellemindkomstgruppen.

Og når det er sagt, så er det begrænset hvor stor forskel der er på socialdemokratiske og venstre vælgere i dag. Det skyldes f.eks. at Venstre og Socialdemokratiet i dag er catch-all partier, og i højere grad minder om hinanden, fordi de er office-seeking(Kåre Strøms teori), og gerne vil være tæt på medianvælgeren(Downs teori).

I diskussionen kan du f.eks. også komme ind på, at dagens partimedlemmer udgøres af bestemte grupper. Det har demokratiske implikationer, da det er dem, som er i maskinrummet i partierne og politikudvikler. Modsat kan du også diskutere, at det ikke er så et stort problem igen, da civilsamfundet ikke er det samme i dag som tidligere. Nogle argumentere for at parti uden medlemmere vil være det nye i fremtiden, da dagens politikudvikling sker i samspillet mellem politkerne og vælgerne, f.eks. igennem medierne :)

Så har du lidt :D


Svar #4
01. maj 2015 af Alice12 (Slettet)

Tak :))


Skriv et svar til: hvad kan udledes af tabellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.