Fysik

Hobblers konstant

01. maj 2015 af emilie63 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er nu kommet frem til efter mange målinger og beregninger at "min" Hobblers konstant er 25,21 km/s/Mly, er i tvivl om hvordan jeg beregner det til km/s/Mpc , håber der er nogen der kan hjælpe

Og hvordan finder jeg ud af universets alder herefter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2015 af Heptan

Så du spørger om, hvordan man omregner 1/ly til 1/pc.

Indsættes

1 m = 1/(3,08567758 · 1016) pc

ind i ligningen

1 ly = 9,4605284 · 1015 m

fås ligningen

1 ly = 0,3065948 pc

hvilket vil sige at

1/ly = 1/(0,3065948 pc)       ⇔       1 = ly/(0,3065948 pc)

Du skal altså gange din konstant med det der står i fed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2015 af peter lind

Jeg kender ikke nogen Hobblers konstant. mener du ikke Hubbles konstant ?

Omregning til lysår kan du finde på http://da.wikipedia.org/wiki/Parsec

Hubbles lov siger at v = H0*d I tiden t har galakserne så beveæget sig stykket v*t = d= H0*d*t


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2015 af Soeffi

#0. En parsec er ca. 3,26 lysår.

Universets alder er ca. 1/(Hubbles konstant). Hubbles konstant, H = 69.32 km/s/Mpc eller 
H = 15,9 km/s/Mlysår. Et lysår er 9,46 1012 km.

(Edwin Hubbles opdagede doppler effekten.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2015 af peter lind

Det var Christian Doppler, der foreslog effekten i 1842


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af Soeffi

Så er det bare mig, der blander tingene sammen.


Svar #6
01. maj 2015 af emilie63 (Slettet)

Mange tak for hjælpen alle sammen, men skulle for det første omregne det til Mpc og ikke pc og til Soeffi jeg skal bruge min konstant jeg selv har beregnet, altså 25,21 km/s/Mly. 

Jeg fandt ud af at der gik 3.262.000 lysår op 1Mpc, så for at få min konstant i Mpc skal jeg så bare gange det? det giver 82235020, det virker lidt usansynligt for mig, da Hubbles konstant kun giver 69,32 km/s/Mpc.

Igen mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. maj 2015 af Heptan

#6

Nej du omregner jo også fra Mly. At omregne fra Mly til Mpc er det samme som at omregne fra ly til pc, dvs. omregningsfaktoren angivet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Navnet er Edwin Hubble. Bogstavet s i Hubble's konstant er et genitiv-s.


Svar #9
02. maj 2015 af emilie63 (Slettet)

Er det her så rigtigt formuleret, har fået at universets alder er 11,87 mia. år gammelt.


Skriv et svar til: Hobblers konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.