Matematik

inverse matricer

02. maj 2015 af ghdfir (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp med den vedhæftede opgave

Vedhæftet fil: invers.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af Keal (Slettet)

For finde den inverse af en n×n matrix X opstilles blokmatricen [X | E] hvor E er n×n enhedsmatricen. Dernæst udføres Gauss-Jordan elimination så man får bragt blokmatricen på trappeform [E | Y]. Da vil
X-1 = Y.

Bemærk at den inverse af en diagonalmatrix blot fås ved at invertere diagonalelementerne og at
(AB)-1 = B-1A-1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at matricen B er en diagonalmatrix, hvor alle diagonalelementerne er forskellige fra 0. Man har generelt, at

        ( diag(d1, d2, ..., dn) )-1 = diag(d1-1, d2-1, ..., dn-1)

hvor alle di ≠ 0 .

Man bemærker også, at det(A) = 1, så den inverse matrix A-1 kan beregnes forholdvis let ved at beregne subdeterminanter.


Skriv et svar til: inverse matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.