Kemi

grænseværdi riskiks

02. maj 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

forstår ikke helt hvordan man beregner det..

Vedhæftet fil: riskiks.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af Soeffi

Du har vel ikke hele opgaven?


Svar #2
02. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

jo, det har jeg

Vedhæftet fil:grænse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2015 af Soeffi

I c) skal du bruge Lambert-Beers lov og i d) skal du omregne fra en koncentrationsangivelse til en anden.


Svar #4
02. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

jamen det er blot den med grænseværdien jeg ikke kan finde ud af..


Svar #5
03. maj 2015 af Ellapigen (Slettet)

hvordan kan man konvertere mol/L til mikrogram/L kan jeg ikke helt se..


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2015 af Soeffi

Du skal kende molmassen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2015 af Soeffi

a) 558 nm vælges fordi det farvestof, som man bruger i analysen, har maksimal absorbans ved denne bælgelængde. Dermed opnår man den størst mulige følsomhed i målingen. (Farvestoffet er fra starten farveløs ,men ændres til en farvet form, når det reagerer med Arsenit.)

b) Lambert-Beers lov er opfyldt fordi man får en ret linje når man afbilder koncentrationen af Arsenit mod absorbansen af stoffet (se billedet).

c) Aflæses på graf. Tallet på billedet: 26.8 skal ganges med 10-6 M og den aflæste koncentration er dermed 2,68·10-5 M.

d) Arsenit, AsO2-, har en molmasse på 106,9 g/mol. Kuvetten indeholdt 1,0 mL med en koncentration på 2,68·10-5 M med hensyn til Arsenit, dvs. den indeholdt 1,0·10-3 L · 2,68·10-5 mol Arsenit/L = 2,68·10-8 mol Arsenit. Denne mængde Arsenit vejer: 106,9 g/mol · 2,68·10-8 mol = 2,86·10-6 g Arsenit. Alt dette stammede fra prøven af riskiks på 7 gram. (Bemærk at der sker en opkoncentration ved inddampningen, ikke en fortynding.) Dvs. masse/masse koncentrationen af Arsenit i forhold til prøven er :

2.86·10-6 g Arsenit/7 g riskiks = 4,09·10-7 g Arsenit/g riskiks = 0,41 μg Arsenit/g riskiks = 410 μg Arsenit/kg riskiks.

Dette ligger væsentligt over grænseværdien for Arsenit i drikkevand på 7,1 μg Arsenit/kg vand.

(BT's hjemmeside nævner en undersøgelse, der viste et indhold på 300 μg uorganisk Arsen (Arsenit?)/kg riskiks.)


Skriv et svar til: grænseværdi riskiks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.