Fysik

R0 for konstantantråd

02. maj 2015 af KnudDenStore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og skal til at beregne temperaturen for et forsøg, hvor vi fik konstantantråd til at lyse ved bestemt volt og ampere. Jeg tænkte at man kan gøre dette udfra formlen: (U / I) = R0(1 + a * t), hvoraf man så blot kunne isolere temperaturen t. Dog er jeg usikker på, hvad R0 er. Jeg har læst, at det er modstanden ved 0 grader celcius, men hvordan ved man ved den er?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af mathon

brug
         (U / I) = R20·(1 + α *ΔT)

{\alpha _{konstantan}}^{20^{\circ}}=0{,}49\cdot 10^{-6}\;\Omega \cdot m


Svar #2
02. maj 2015 af KnudDenStore (Slettet)

#1 Hvad betyder R20? Vil det bare sige, at man sætter R-værdien til 20 ved 0 grader Celcius?


Svar #3
02. maj 2015 af KnudDenStore (Slettet)

#2 Arh. Den nederste formel stod der ikke da jeg skrev indlæget, men gætter på at det er det der er R20


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2015 af mathon

 R20 betyder resistansen ved 20°C (stuetemperatur) lige når du sætter spænding over tråden.


Skriv et svar til: R0 for konstantantråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.