Matematik

Trekant

02. maj 2015 af UchihaItachi - Niveau: B-niveau

Vinkel A = 21,55

Jeg skal besvare c'eren. Jeg har brugt a^2 = b^2+c^2 - 2bc*cos(A), hvor jeg har taget halvdelen 22. Kan jeg godt gøre det?


Svar #1
02. maj 2015 af UchihaItachi

jeg fik BD til 4,9 er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2015 af mathon

I BD | = 4,9 er ikke korrekt,
fordi du ikke bare kan "…tage halvdelen af 22" uden at undersøge, om der er belæg for denne antagelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2015 af mathon

                   \cos(A)=\frac{13^2+22^2-11^2}{2\cdot 13\cdot 22}=\frac{133}{143}

                   \sin(A)=\sqrt{1-\left (\frac{133}{143} \right )^2}

........

                  \frac{\left | BD \right |}{\sin(A)}=\frac{13}{\sin(120^{\circ})}

                  \left | BD \right|=\frac{13}{\sin(120^{\circ})}\cdot \sin(A)

                  \left | BD \right|=\frac{13}{\sin(120^{\circ})}\cdot\sqrt{1-\left (\frac{133}{143} \right )^2}=\frac{4\sqrt{230}}{11}\approx 5{,}51

                   


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.